Skip to content

Bij Fit2Perform helpen we (top)sporters om nog beter te presteren in de sport waarin ze gespecialiseerd zijn of zich willen specialiseren. Wij geloven hierbij in een totaal aanpak waarin de componenten fysiek, voeding en mentaal nauw met elkaar verbonden zijn.

Fysiek

Een (top)sporter wordt vanaf binnenkomst op fysiek vlak uitgebreid getest. Door middel van uitgebreide Preventie testen op het gebied van kracht, lenigheid, coördinatie, en stabiliteit onderzoeken we wat uw “zwakke schakels” zijn.  Daarnaast kan er  door middel van Performance testen worden gekeken hoe een (top)sporter er voor staat op het gebied van uithoudingsvermogen, snelheid en wendbaarheid.

Op basis van deze uitkomsten stellen we een op maat gemaakt trainingsschema op, waarbij we er door middel van personal trainingen voor zorgen dat (top) sporters op een hoger niveau kunnen presteren. Wij  werken aan kracht, snelheid, coördinatie, balans en uithoudingsvermogen. De basis van onze werkwijze is gebaseerd op het Athletic Skills Model. We kijken hierbij  naar de sport die wordt beoefend en passen de trainingen daarop aan. Het doel van de trainingen is om beter en efficiënter te leren bewegen waardoor de sporter op een hoger niveau kan presteren en waarbij tevens blessures worden voorkomen.

Voeding

Voeding vormt één van onze peilers omdat wij van mening zijn dat dit onlosmakelijk is verbonden met gezondheid, fitheid en sportprestaties. Met de juiste voeding kun je niet winnen, echter
door slechte voeding wel verliezen. Hier zijn sporters, trainers, coaches en sportbegeleiders zich ook steeds meer van bewust. Met de hulp van de sessies bij onze sportdiëtist leer je om je je voeding te verbeteren en goed afgestemd op je sport en persoonlijke behoefte te krijgen, zodat jij hierdoor het beste uit je gezondheid, fitheid en sportprestaties kunt halen.

Mentaal

Op mentaal vlak wordt er met behulp van een uitgebreide intake door een geaccrediteerde sportpsycholoog (VSPN®) een profiel opgesteld van de sporter, waardoor er indien noodzakelijk een gericht traject kan worden opgestart, afhankelijk van de hulpvraag en ontwikkelpunten.

Te denken valt aan zaken zoals: Waarom presteer ik op de training veel beter dan tijdens de wedstrijd? Ervaar je moeite met terugkeren na een blessure? Of zijn er problemen met motivatie, zelfvertrouwen, of heb je last van wedstrijdspanning of angst voor  (nieuwe) blessures? Ook kan mentale begeleiding ingezet worden om nog meer uit de huidige prestaties te halen, door beter te worden in vaardigheden zoals concentratie/aandacht en visualiseren en door jezelf nog beter te leren kennen.

Haal het maximale uit je sportprestaties!

Back To Top